Over Sekswerk

13-02-2023

Door Nicole Everts

Dit artikel vertegenwoordigt de visie van de auteur, deze hoeft niet overeen te komen met de visie van TantraWijzer.

Over sekswerk

In de nieuwe film “Good Luck to you Leo Grande” gaat een weduwe het onderzoek rondom haar seksualiteit aan met een jonge mannelijke sekswerker. Ze heeft nog nooit een orgasme beleefd en voelt veel schaamte rondom haar sensualiteit.

Een klein tipje van de sluier:
Zodra zij zich over durft te geven aan het genot, zonder ook nog maar een orgasme te hebben beleefd, gaat ze stromen. Je ziet het aan alles, ze is minder stijf en zenuwachtig. Ze lacht meer en haar ogen stralen. Kortom, haar levensenergie is weer volop actief én warm.

Het stromen van levensenergie is ontzettend belangrijk wanneer je gezond en vitaal wilt blijven of worden. Seksualiteit is hiervoor eigenlijk een hele natuurlijke manier, want seks brengt je direct meer in verbinding met je levensenergie. Of je perse de (volledige) daad moet beleven om de energie actief te maken is een vraag die je jezelf kunt stellen.
Met Tantra is dit in ieder geval niet nodig. Je kunt zelfs zonder seks te hebben gewaarzijn ontwikkelen rondom de activatie en stroming van je levensenergie.

Hoe leer je werken met “seks”?

Seksuele energie of ook wel levensenergie heeft verschillende fasen waarin het kan verkeren. Koel, warm en heet, je zou het gevoelstemperaturen kunnen noemen. Dit is een vrij eenvoudige manier om het te leren waarnemen.

Over het algemeen is de stroming van je levensenergie redelijk koel en neutraal. In het dagelijks leven wil je graag een kalme en gedoseerde energie hebben zodat je balans ervaart.
Wat hierbij een aandachtspunt is, is het gevaar op bevriezing en stagnatie. Zit je te lang stil? Dan word je vanzelf koud. Zo werkt het ook met levensenergie, blijft het te lang op één plek door “verkeerde” focus of onderdrukking? Dan zal het uiteindelijk bevriezen. Later meer hierover.

De volgende fase is die van licht opgewarmde levensenergie. Dit ontstaat vaak wanneer je gepassioneerd iets onderneemt, met je volledige aandacht. Je betrekt je hart bij datgene wat je doet. Hierdoor gaan emoties en gevoelens ook meer stromen. Wat erg fijn of juist ongemakkelijk kan zijn.
Het is de kunst om de gevoelens die ongemak brengen toe te laten en niet direct weg te duwen. Dat is namelijk dé manier om in een bevriezing terecht te komen. Wanneer je ze oordeelloos laat stromen wordt de mate waarin je kunt genieten meer en kun je hete energie gaan opwekken.

Wanneer levensenergie orgastisch wordt kun je spreken van hitte. In deze staat is het mogelijk om diepe intimiteit en extase te ervaren. Wanneer je dit met jouw bewustzijn versterkt kunnen oude bevroren energieën, trauma’s en blokkades vrijkomen en oplossen.

Het is de kunst om in alle veiligheid te ‘werken’ met flink opgewarmde of hete levensenergie, pas dan kan jouw systeem zich eraan overgeven. Met een langzame en gedoseerde opbouw. Anders verbrand je en raak je uitgeput.

Hier kun je zelfstandig mee experimenteren, door bijvoorbeeld te beginnen met zelfbeminning (dat is wat anders dan zelfbevrediging). Je kunt samen met je partner als je die hebt tantrische oefeningen gaan doen.

Of je boekt (samen) een tantra sessie, dit kan bij diverse aanbieders. Het is belangrijk om een klik te voelen met de persoon waarmee je samen gaat werken, zodat je je comfortabel voelt. Kijk daarom vooral of de werkwijze bij jou past.

Reacties

  Aziaatje - 15-04-2023

  Mooi omschreven artikel met verschillende toepassingen. Als overwinnaar van een aandoening/ziekte teelbalkanker werd mij verzocht door de sexuologe om onderzoek te doen naar de positieve effecten van deze vorm van Tantra op mijn getroffen gebied. Na veel speurwerk en research bleek er véél mogelijk in deze vorm. Wat er direct opvalt is de exorbitante pricing die sommige aanbieders ambiëren. Voor mensen als mijzelf met alleen een W.I.A. een hele opgave om dat budget vrij te krijgen tenzij deze aanbieders aangesloten zijn bij specifieke organisaties die vallen onder de vergoedingen via de verzekering. Hier lees, en zie je weinig over terug op de diverse websites van de aanbieders terwijl mensen als mij hier erg veel baat bij kunnen hebben. In mijn geval is het terugkrijgen van mijn seksualiteit (erectiele disfunctie en het tot een orgasme kunnen komen) met pijnreductie het doel. Helaas al met 3 mannelijke tantristen vervelende ervaringen ervaren en ben nu zeker niet voornemens om wederom contact te zoeken met mannelijke behandelaars en beoefenaars. Mijn zoektocht gaat door en ben benieuwd welke ervaringen anderen hebben op dit vlak, of wie een suggestie kan aandragen voor mijn zoektocht...

   Aurinka - 15-04-2023

   Graag wil ik reageren op mijn voorganger ( Aziaatje ) en hem wijzen op de Germaanse geneeskunde. Over de samenhang van onze gevoelswereld en ons lichaam. Bijzonder interessant. Veel liefs voor veel lieve mensen. Heb het goed. Heb het Leven lief. Aurinka

   Schrijf een reactie