Veiligheid vind ik belangrijk. Dat ieder zich veilig voelt en op ieders gemak.
Ik ben als begeleider verantwoordelijk voor veiligheid.
De verantwoording voor jouw veiligheid ligt geheel bij mij als tantramasseur en is zonder meer gewaarborgd. Jouw verlangens en reden voor het boeken van de massage wordt besproken. Wij beslissen dan samen welke behandeling en op welke wijze die gaat plaatsvinden. Hierbij worden onze wederzijdse grenzen gerespecteerd.
Mijn verantwoordelijkheid is om jouw proces te dienen en jouw grenzen onvoorwaardelijk te respecteren. Jouw verantwoordelijkheid is om mij feedback te geven en aan te geven wat je ervaart, je grenzen aan te geven. Ik zal je daar ook actief naar vragen. Het zijn contactvolle sessies.
Hoewel de deelnemer zeker verantwoordelijk is voor diens keuzes, vind ik dat de aanbieder een grotere verantwoordelijkheid heeft in het veilig houden van de sessie/workshop.
Wij creëren als proffesionals een veilige bedding om in al jouw hoedanigheid jezelf te mogen zijn. Respect voor elkaar staat bovenaan, verantwoordelijkheid ligt bij jezelf.
In ons voorgesprek geven we elkaar grenzen aan.
Als trainers houden wij sterk de regie over het programma van de workshop om de veiligheid voor alle deelnemers te waarborgen. Uiteraard houden we rekening met de wensen van de groep.
We vinden dat we de verantwoordelijkheid hebben om de groep als geheel in de gaten te houden en daarbinnen steeds weer te kijken wat individuen nodig hebben. Daarnaast stellen we aan het begin van een workshop of sessie altijd: zorg voor jezelf. We verwachten dat mensen dit, binnen hun mogelijkheden, zo veel als mogelijk doen.
Als je (nog) heel veel moeite hebt om voor jezelf te zorgen, is het wellicht beter om nu nog geen tantra in groepen te gaan doen.
Ja ik ben verantwoordelijk voor een veilige setting, of ik nou met vrouwen, stellen of met groepen werk. Ook ben ik ervan overtuigd dat jij jezelf mag dragen en het nodige werk al hebt gedaan.
Als aanbieder ben ik verantwoordelijk voor het programma en het bewaken van het groepsproces en de afgesproken grenzen en wensen. Jij bent en blijft verantwoordelijk voor jouw proces en ook voor het aangeven hoe het met jou gaat tijdens een sessie of workshop.
Binnen de vooraf aangegeven kaders valt de sessie onder mijn verantwoordelijkheid. Mocht de cliënt zich hier moedwillig niet aan houden dan wordt de sessie door mij afgebroken.
Verantwoordelijkheid ligt bij jezelf dat geldt voor aanbieder als ontvanger en is de gelijkwaardige houding van samen verantwoordelijkheid dragen.
Er is altijd een gedeelde verantwoordelijkheid: wij hebben de verantwoordelijkheid als professional, en een deelnemer blijft verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag, zowel naar de trainer als naar andere deelnemers. Wij geven wel de kaders aan waarbinnen die verantwoordelijkheid genomen kan worden.
Als sessiegever houd ik de gehele sessie de regie. Maar jij als cliënt bepaalt volledig wat je wel en niet wilt ontvangen binnen de grenzen die ik vooraf met je bespreek.
Vanzelfsprekend nemen wij als professionals helemaal de verantwoordelijkheid voor de organisatie, opbouw en structuur en begeleiding van een Tantrische sessie of workshop! Dit neemt echter niet weg dat dit je ontslaat van je eigen verantwoordelijkheid als deelnemer aan een workshop of ontvanger van Tantrische sessie. Een Tantrische oefening of Meditatie is vaak een uitnodiging van onze kant om iets nieuws te ervaren, alleen of met een ander. Jij beslist zelf of je die oefening wilt doen en bent en blijft, zoals in alles in het leven, altijd verantwoordelijk voor je eigen handelen. Wij vragen dan ook Bewustzijn, Zorgvuldigheid, Gevoeligheid en Afgestemdheid van je in al onze oefeningen, meditaties en sessies.
We dragen beiden de verantwoordelijkheid voor het aangeven en bewaken van onze wensen en grenzen, en voor ons eigen handelen. Als begeleider heb ik een extra verantwoordelijkheid om dit in de gaten te houden en het proces wat tijdens de sessie opkomt te helpen dragen.
Ik ga er helemaal van uit dat wanneer jij met je partner deelneemt aan één van mijn workshops, je allebei het beste met elkaar voor hebt.
De oefeningen die ik aanbied kunnen veel liefde, sensualiteit en compassie in je wakker maken. Tegelijkertijd hebben ze óók de potentie om je diepste wonden, je grootste afkeer of andere 'lastige' gevoelens in je wakker te maken.
Het is mijn expertise om jullie hierin te begeleiden. Om jullie te helpen om meer begrip te krijgen over jezelf, je eigen respons en die van je partner.
Als je je mogelijk niet veilig genoeg voelt om je te openen bij je partner, of als je twijfelt of je wel voldoende interesse voelt in je eigen of zijn/haar proces, dan raad ik je altijd aan om eerst een (gratis) telefonische intake te doen.
Wij nemen de verantwoordelijkheid om voorafgaand aan sessies of workshops te checken of de deelnemer/cliënt qua ervaring en achtergrond kan aansluiten bij de inhoud of ervaring die geboden wordt. Daarmee creëren we een veilige bedding.
Waar de deelnemer zelf verantwoordelijkheid voor draagt, is in het aangeven van zijn of haar grenzen en beperkingen. In onze workshops starten we met de Wheel of Consent als middel om deelnemers te leren zowel grenzen te voelen als ook te (leren) aangeven. Voordat een massage gegeven wordt, stellen we vast wat de specifieke grenzen en beperkingen zijn en handelen hier ook naar.
Nee, iedere deelnemer heeft een eigen verantwoordelijkheid, bv om hulp te vragen als je dat nodig hebt of de eigen grenzen aan te geven en de grenzen van anderen te respecteren. Het is mijn verantwoordelijkheid om dat duidelijk te maken en te faciliteren en het te overzien. De verantwoordelijkheid van mij is dus een stukje groter dan dat van de deelnemers.
Als aanbieder zijn wij verantwoordelijk om een professioneel kader te scheppen en veiligheid te bieden.
Als deelnemer ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.
Ik ga ervan uit dat ik als aanbieder heeft meer kennis en ervaring heb. Ik neem jou bij de hand en reik je kennis en ervaring aan. Jij hebt verantwoordelijk om mij zo goed mogelijk te informeren over jouw toestand, zodat ik een inschatting kan maken wat ik jou kan aanbieden. Jij bent zelf verantwoordelijk voor wat je met de ervaringen doet. Hiervoor teken je een disclaimer.
Als deelnemer/ontvanger ben je zelf verantwoordelijk voor het handhaven van jouw grenzen. Ik zal je steeds weer duidelijk uitnodigen je grenzen aan te geven. Uiteraard ben ik verantwoordelijk voor mijn gedrag. Omdat ik me daar uitermate bewust van ben, check ik steeds bij je of je nog ‘aanwezig’ bent en je grenzen in de gaten houdt.
Als aanbieder zijn wij verantwoordelijk om een professioneel kader te scheppen en veiligheid te bieden.
Als deelnemer ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling.
Er is vaak aandacht voor bekrachtiging van grenzen en wensen.
Ieder is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen proces. Wel gaan wij uit van een professioneel kader.
Als aanbieders zijn wij zeker verantwoordelijk voor het programma en de begeleiding van het individuele en groepsproces. Tegelijkertijd blijft een ieder die deelneemt ook verantwoordelijk voor zijn of haar eigen stuk.
Jij hebt verantwoordelijkheid om mij zo goed mogelijk te informeren over jezelf, zodat ik een inschatting kan maken wat ik jou kan aanbieden. Jij bent zelf verantwoordelijk voor wat je met de ervaringen doet. Hiervoor accepteer je een disclaimer.
Wij nemen verantwoordelijkheid voor ons deel van de workshop of sessie. Dit is over het algemeen het grootste deel van de verantwoordelijkheid voor wat betreft de organisatie, het programma, het curriculum etc.
Wat deze verantwoordelijkheden inhouden verschilt per workshop of sessie en zal tijdens iedere openingscirkel duidelijk gemaakt worden.
Wij behandelen iedere deelnemer als volwassene, wat betekent dat hij of zij ook een eigen verantwoordelijkheid heeft.
Uiteindelijk is het de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer om de aangeboden informatie, inzichten, uitnodigingen tot loslaten, oefeningen of sessie(s) te gebruiken voor persoonlijke, emotionele & spirituele groei.
Deelnemers met vragen hierover kunnen ook een gesprek over aanvragen, waarin we de situatie meer specifiek kunnen toelichten.
De begeleiding draagt verantwoordelijkheid voor het neerzetten van een omgeving en programma waarin de deelnemer voldoende veiligheid kan ervaren om te ontspannen en zichzelf te ontplooien. Dit doen we door een zorgvuldig opgebouwd programma op te stellen en te zorgen voor voldoende space-holding en kundige assistenten.
Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen inzet en ervaring.
We kunnen niet instaan voor ieders triggers en weerstanden, we hebben niet al het gedrag van alle deelnemers in de hand. We kunnen wel ons best doen om in te spelen op wat er gebeurt binnen de groep en die processen te ondersteunen.
In mijn levensvisie en visie als aanbieder is het juist mijn taak om mensen 100% verantwoordelijk te laten zijn voor iedere ervaring in hun leven, te beginnen met de evenementen die zijn bij ons meemaken.
Als zijn met wat er is de oefening is, is het dragen van wat er geraakt wordt een oefening van jou. Ik ben verantwoordelijk voor de veilige bedding en zorgen dat jij veilig naar huis gaat. Ik heb bij sessies achteraf altijd even contact met je en ben bij workshops achteraf altijd beschikbaar. Ik ben aanspreekbaar en bekend met therapeut-client projecties en (tegen)overdracht.
De verantwoordelijkheid van kaders, afspraken, het creëren van veligheid in de groep zijn onze verantwoordelijkheid. De deelnemer is verantwoordelijk om ons te vertellen als er fysieke of mentale grenzen spelen die belangrijk zijn voor de workshop. De deelnemer kan ten alle tijden stoppen met een oefening of workshop maar is wel verantwoordelijk om in contact met ons te blijven en niet zomaar weg te lopen. Deelnemers zijn verantwoordelijk en vragen we elke keer aan het begin om vertrouwelijk met alles om te gaan wat ze zien en horen van anderen. Wij zijn wederom verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat als zich iets voordoet wat niet gepast is, dat aan te karten en gevolgen aan trekken.
We hebben beiden onze eigen verantwoordelijkheid. Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid, om een veilige leeromgeving te creëren waarin jij jezelf kunt zijn en wordt gesteund in je persoonlijke ontwikkeling. Een tantra sessie impliceert fysieke, emotionele en energetische uitwisseling, die dingen teweeg kunnen brengen bij de ontvanger. Elke oefening die we doen is een uitnodiging om iets te ervaren. Jij als cliënt neemt jouw eigen verantwoordelijkheid om deze uitnodiging aan te nemen of af te slaan en om aan te geven wat jouw grenzen zijn. Ik vraag je daarom steeds waar jij me comfortabel bij voelt. Toch kan het zijn dat je na afloop van de sessie gemengde gevoelens hebt. Ik draag er zorg voor, dat jij in een stabiele geestelijke en emotionele staat naar huis keert. Daarnaast doe ik aan nazorg, waarbij we 1 of 2 dagen na de sessie contact hebben (via e-mail, sms whatsapp of telefoon) om terug te koppelen hoe de sessie nawerkt bij je. Als daar behoefte aan is, hebben we wat uitgebreider contact.
Als aanbieder ben ik 100% verantwoordelijk voor wat ik doe, hoe ik me opstel en hoe duidelijk ik communiceer. Ik kan echter niet veiligheid 'maken' maar alleen een zo veilig mogelijke omgeving proberen te creëren. Hoe de ontvanger hierop reageert onttrekt zich aan mijn invloed. Ik zal zeker signalen van ongemak benoemen als ik ze opmerk, en het is dus de verantwoordelijkheid van de ontvanger om goed voor zichzelf te zorgen en aan te geven als er enig ongemak of verstoring aan de hand is. Niet een massage 'uitzingen' omdat het sneu is voor de masseur. Dat zou ik vreselijk vinden. Deel wat er in je leeft!
Als deelnemer neem je zelf grote verantwoordelijkheid voor je eigen grenzen.
Ik draag de verantwoordelijkheid voor het programma en voor de ethiek van mijzelf en het team, jij draagt de verantwoordelijk voor jouw eigen proces en ervaring. Het is dus ook fijn als je weet dat je die draagkracht hebt. Wij zijn (actief) aanwezig bij, maar niet verantwoordelijk voor, jouw proces.