Tantra en Transformatie

16-12-2022

Door Johan Raaimakers

Dit artikel vertegenwoordigt de visie van de auteur, deze hoeft niet overeen te komen met de visie van TantraWijzer.

Tantra en Transformatie

Transformatie, ontwikkeling en ontplooiing betekent het oplossen van alles wat ons tegenhoudt of belemmert om in harmonie te leven met ons levensplan. Niet dat we ons levensplan als doel moeten zien maar om dit stap voor stap te ontwikkelen. In transformatie vormen we iets om zonder dat we iets weggooien in onze ontwikkeling. Ik benoem deze ontwikkeling vaak het nulpunt wat ik bij mijzelf en bij anderen tegenkom op het levensplan. Onder het nulpunt ben je vooral bezig inzicht te krijgen in wie je bent, je patronen te doorzien en je aardse problemen op te lossen. Als de aardse blokkades zijn opgeheven of losgelaten, kan de ontplooiing verder gaan. We worden dan niet langer meer voortgedreven of geconfronteerd met moeilijkheden. Op het nulpunt is het fijn en kan je heel gelukkig zijn maar er blijft beweging naar groei en ontwikkeling nodig om verder te gaan naar wat we noemen een hogere trilling of ons hogere zelf.

Verlangens

Verlangens zijn de wegwijzers van ons hogere zelf. En ook hier zijn er geen doelen maar gevolgen van jouw wensen en verlangens. Hierbij zijn twee verschillende verlangens of wensen: echte wensen vanuit je hart of een hoger doel, of wensen om uit een benarde situatie te komen. Zo betrap ik mezelf regelmatig nog op oude patronen waar ik me laat leiden door geld en de wereldse problemen. Zo werd het gas duurder en deed ik de verwarming niet aan. Is dit logisch of moet ik verder gaan kijken dan mijn patronen? Daarbij hoef ik mijn patronen niet over boord te gooien maar er bewustzijn op zetten en me ontplooien. Zo zijn er onder het nulpunt vaak wensen en verlangens om uit een situatie te willen komen gedreven door een niet vrije wil. Boven het nulpunt komen we daar meer en meer van los en hebben we meer vrije verlangens gedreven vanuit je hart of zielsontwikkeling of ontplooiing.

Wensmeditatie

Vrije verlangens worden gedwarsboomd en zijn ingewikkeld zolang we de inhoud van onze rugzak nog niet (willen) kennen. Onder meer uit de ervaringen die we in onze jeugd hebben opgedaan, trauma’s, overtuigingen, ratio, meningen van anderen, opvoeding, religie enz. Deze vormen beren op de weg die samen met jouw innerlijke saboteur graag af- of uitstellen om stappen vanuit het hart te gaan nemen om te transformeren. Dit is vaak zo tegenstrijdig en onduidelijk om helder je richting te kunnen zien. Maar we kunnen graven in onze rugzak, noem het een wensmeditatie om dagelijks even stil te staan bij jouw wensen en die van uit je hart op te laten komen. Neem hiervoor tijd, rust en ruimte met mooie muziek in een warme omgeving. Luister naar fijne muziek met een hoge trilling en kom tot stilte. Herken je oude patronen, hindernissen die opdoemen op jouw pad. Gooi ze niet overboord maar omarm ze als cadeautjes voor jouw bewustwording. Probeer nieuwe wegen in te gaan waar het licht is op weg naar een hogere trilling.

De vraag blijft

Hoe herken ik wat ik voor mezelf heb gekozen? Wat zit er nog in mijn rugzak waar ik nog geen bewustzijn op heb? We kunnen niet altijd ons hele ontwikkelingspad overzien. Het opent zich als een bloem en zolang het laatste blad nog niet open is, zien we de kern nog niet. Zo ga ik binnenkort 2 weken op vakantie in een 5 sterren resort vanuit een verlangen naar rust, stilte en geen werk. En eind januari ga ik 3 weken naar Zuid-Afrika waar ik met mijn hart als wegwijzer naartoe beweeg. Als 10- jarige jongen wilde ik daar al naartoe om mijn oom te bezoeken. 50 jaar later zijn de beren op de weg en blokkades uit de weg geruimd en gaat mijn zielenreis verder naar liefde en eenheid. Mijn oom is overleden en weet dat ik het alleen kan.

Sat Nam

Reacties

    Beate kuyper - 29-01-2023

    Ik kan me helemaal vinden in je bovenstaande visie van transformatie door tantra. Mijn vraag is hoe doe je dat, want je hebt zoveel cursussen en workshops en kan je me advies geven welke weg ik dan kan bewandelen om de transformatie te realiseren.

    Schrijf een reactie